Nogomet Kontakt E-prijava
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Uporablja se z namenom statistike obiska in izboljšanja delovanja.

Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Več o piškotkih.
Partnerji / podporniki


las_logo_300


Blog - Aktiven dan
V višjo prestavo - na pomladni čas!

Obdobje pomladi prebudi v ljudeh nova pričakovanja, zaljubljenost in veselje. Pravimo, da se takrat »ptički ženijo in rožice cvetijo«, travnik zeleni in prav vse je lepo. Po drugi strani pa je to čas, ko nastopi utrujenost, zehanje in celo pretirano zadrževanje v hiši, skoraj do tiste stopnje, ko postanemo brezvoljni in malce depresivni. Vsekakor je nujno, da izčrpanosti in delovnem stanju z manjšo koncentracijo ne pustimo svobodne poti, vendar ukrepamo!

Preberi več
E-prijava
e-prijava-gumb

Ob tem pa pozabljamo na telo, želje in dušo

tecaj-nordijske-hoje-dlan-na-dlanČas, ki ga preživimo ujeti med štirimi stenami, po vsej verjetnosti sede na stolu, za mizo polno dokumentov, papirjev ter elektronskih naprav je sedanjost večine ljudi. Naporni delavniki, časovno omejevanje, visoka pričakovanja … so naša življenja spremenili v dnevni ritual hitenja in stresa. Ob tem pa pozabljamo na svoje telo, želje in “dušo”.

Živimo v svetu, kjer je poleg vsakodnevnih obveznosti nujno potrebno skrbeti za osebno nego, počitek, zdravo prehrano in pijačo ter za gibanje. Najtežje je najti čas za gibanje, še posebej za tisto vrsto vadbe, ki bi nas veselila.

Želimo moč, gibljivost ter lepo in zdravo telo, kar lahko dosežemo z redno in športno »TELO-vadbo« ali pa s plavanjem, če imamo raje vodno okolje. Obenem je to čudovita priložnost druženja, saj lahko ob teku v naravi ali igri košarke v športni dvorani, spoznamo nove prijatelje in okrepimo stare vezi. V času sodobnega hitenja se hitro trga tudi partnerska vez, le-to lažje ohranjamo kar med gibanjem, natančneje med plesnim tečajem – foxtrot in tango zagotovo prevetrita prav vsak zakon.

Različna življenjska obdobja prinašajo tudi fizične spremembe. Kažejo se v telesni koordinaciji, zmogljivosti, ravnotežju, dinamiki … torej v sposobnostih gibanja. V času vseh teh sprememb je potrebno biti aktiven. Na primer vadba v obdobju nosečništva nam pomaga pri porodu, kasneje v življenju vadba za seniorje vpliva na učinkovitost srčno-žilnega sistema …

Seveda pa je najpomembnejša vadba že v otroštvu in v mladosti. Starši sami, moramo poskrbeti, da zadovoljimo otrokove potrebe po gibanju. To počnemo že od rojstva in nadaljujemo s prvimi koraki, skoki in poskoki otroka. Sprva je vadba bolj splošna in igriva, da se otrok na šport privadi in ga vzljubi. Potem postaja vedno bolj intenzivna in usmerjena. Otroci kmalu spoznajo, kaj si želijo; pa naj bo to ples, nogomet, plavanje ali pa smučanje.

V Športni šoli Dlan na Dlan, se pomembnosti vadbe zavedamo, prav tako vemo, da je gibanje pogoj za zdravo življenje, le-to pa je pogoj za dobro počutje, ki prinaša srečo mladim in odraslim.

Športna vadba in tečaji za ODRASLE (povezava)

Športna vadba in tečaji za MLADE (povezava)

 
Napovednik in novosti

POLETNA ŠOLA / počitniško varstvo 2020, aktivne poletne počitnice (29.6.-28.8.) - prijava je ODPRTA.

Nogometna šola NK Dlan Logatec - treningi se ob upoštevanju NIJZ vračajo na spored od 23.5. dalje.

Rojstnodnevne zabave za otroke, animacije za rojstni dan in ostale priložnosti

Dlan na Dlan sklad ŠPORTNA DRUŽINA - Športni popust za več vadečih iz iste družine (mladi, starši, stari starši).

Darilni boni za darilo
Anketa
Glavni vzrok prekomerne teže (debelosti) pri ljudeh je?