Nogomet Kontakt E-prijava
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Uporablja se z namenom statistike obiska in izboljšanja delovanja.

Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Več o piškotkih.
Partnerji / podporniki


las_logo_300


Blog - Aktiven dan
Ob tem pa pozabljamo na telo, želje in dušo

Čas, ki ga preživimo ujeti med štirimi stenami, po vsej verjetnosti sede na stolu, za mizo polno dokumentov, papirjev ter elektronskih naprav je sedanjost večine ljudi. Naporni delavniki, časovno omejevanje, visoka pričakovanja … so naša življenja spremenili v dnevni ritual hitenja in stresa. Ob tem pa pozabljamo na svoje telo, želje in “dušo”.

Preberi več
E-prijava
e-prijava-gumb

V višjo prestavo - na pomladni čas!

Obdobje pomladi prebudi v ljudeh nova pričakovanja, zaljubljenost in veselje. Pravimo, da se takrat »ptički ženijo in rožice cvetijo«, travnik zeleni in prav vse je lepo. Po drugi strani pa je to čas, ko nastopi utrujenost, zehanje in celo pretirano zadrževanje v hiši, skoraj do tiste stopnje, ko postanemo brezvoljni in malce depresivni. Vsekakor je nujno, da izčrpanosti in delovnem stanju z manjšo koncentracijo ne pustimo svobodne poti, vendar ukrepamo!

Kako? Prestavimo v višjo prestavo! V pomladni čas.

Žal nam ni uspelo slediti dieti in strogemu programu ter ciljem, da bomo čez zimo ohranjali poletno postavo, zato bo potrebno pošteno zagristi. Vendar postopoma in s pozitivnim pristopom.

Potrebno bo prestaviti našo notranjo uro na pomlad. K temu močno pripomore dnevna svetloba. Ne glede na vremenske razmere, se vsak dan odpravimo ven: peš ali s kolesom v službo, v trgovino ali po opravkih in v vrtec po otroke. Tako bomo najlažje zbudili naše telo. Ustaviti pa moramo tudi naše misli. Vsaj enkrat na dan moramo umiriti svoje telo in posvetiti 10 minut samemu sebi – polnitvi nove energije.

Seveda bo potrebno temeljito prevetriti prehranske navade in se izogibati "sladkim pregreham". Pomladni dan bomo pričeli z obveznim zajtrkom in čez dan poskusili nadoknaditi vitamine, ki so nam primanjkovali celo zimo. Kuhana in surova zelenjava, široka paleta sadja, ribe, žitarice, začimbe, pšenični kalčki, sončnična semena in oreščki bodo poskrbeli za pomanjkanje vitamina C, vitamina E, magnezija in železa. Čemaž, regrat in redkvica, ki jih lahko nabiramo celo pomlad, pa bodo poskrbeli za okusno solato, ki bo izboljšala tvorbo krvi v našem telesu, le-ta bo poskrbela za oskrbo celic z energijo.

Poleg prehrane in prebujanja našega telesa, je na urniku še gibanje. Kot nalašč je pomlad najprimernejši letni čas za hišna in vrtna opravila. Če nam ne gre fitnes ali tek, meditacija ali joga, nadoknadimo izgubo kalorij s prekopavanjem vrta, košnjo trave, pranjem avtomobila, sprehodom s psom, zlaganjem drv in mnogimi drugimi aktivnostmi na prostem.

Raje ne pretiravajmo. Vse zgoraj našteto bi iz zimskega spanja zbudilo še medveda! Izberemo si načine vadbe, prehrane in prebujanja telesa, ki nam najbolj odgovarjajo. To naj bodo dejanja in stvari, katerih namen je krepiti zdravega duha v zdravem telesu. Če pa zase še vedno ne najdemo »pravega znanilca pomladi«, bo najpogumnejše zagotovo zbudila kombinacija toplo-hladne prhe, ki poleg vsega še učvrsti našo kožo.

 

Pa dobro jutro!

 
Napovednik in novosti

POLETNA ŠOLA / počitniško varstvo 2020, aktivne poletne počitnice (29.6.-28.8.) - prijava je ODPRTA.

Nogometna šola NK Dlan Logatec - treningi se ob upoštevanju NIJZ vračajo na spored od 23.5. dalje.

Rojstnodnevne zabave za otroke, animacije za rojstni dan in ostale priložnosti

Dlan na Dlan sklad ŠPORTNA DRUŽINA - Športni popust za več vadečih iz iste družine (mladi, starši, stari starši).

Darilni boni za darilo
Anketa
Glavni vzrok prekomerne teže (debelosti) pri ljudeh je?