Gibalne urice

Za otroke stare od 3 do 5 let

REDNA VODENA ŠPORTNA VADBA

GIBALNO ŠOLANJE PO PROGRAMU

STROKOVNO VODENJE VADBE

VSAK TEDEN 2X NA URNIKU

 

Program redne športne vadbe Gibalne urice otrokom zagotovi, da:

So aktivni v načrtovanem in vodenem procesu razvoja gibalnih sposobnosti preko igre

So redno športno aktivni vsak teden - hitrejši in boljši razvoj

Se počutijo varne pri gibanju in razvoju gibalnih sposobnosti (brez strahu pri vadbi)

So vključeni v program športne vadbe, ki se nadgrajuje - sistem gibalnega šolanja

So aktivni pod nadzorom dveh vaditeljev na vsaki uri

Se zabavajo in se aktivno družijo s sovrstniki (socializacija)

 

Gibalna sezona 2020/2021

Nova lokacija - Več prostora
Nadaljevanje oz. začetek vadbe: ČETRTEK, 15. oktober 2020

Vpis otrok v program Gibalnih uric poteka od 17. avgusta 2020 dalje

Untitled.jpg

Gibalne urice

Skupina ŠPORTNIK 3-5

 

Skupina Športnik 3-5

- v skupini Športnik 3-5 vadijo otroci stari od 3 do 5 leta
- 1x ali 2x na teden po 60 minut,
- v Grajskem parku Vitez
- otroci so pod stalnim nadzorom najmanj dveh vaditeljev
- Športnik 3-5 je skupina, kjer otroci vadijo samostojno

 

"Dlan na Dlan koncept dela vam je že poznan, z vami smo že več kot 10 let in le tega bomo gradili tudi v prihodnje"

 

Urnik GU

Torek: 17.30-18.30
Četrtek 17.30-18.30

urnik-gp-20-21-splet-v1.jpg
 
Kids Racing

Gibanje = zdravje

 

Vadnina / Cena

1x na teden

(torek ALI četrtek)

30€ / mesec

  • Polovični paket

  • Obročno mesečno plačilo na podlagi položnice, ki vam jo pošljemo na e-naslov

  • Sklad "športna družina": dva vadeča iz iste družine 25% popust na nižjo vadnino; trije vadeči 25% na nižji dve vadnini, itd.

2x na teden

(torek IN četrtek)

45€ / mesec

  • Polni paket

  • Obročno mesečno plačilo na podlagi položnice, ki vam jo pošljemo na e-naslov

  • Sklad "športna družina": dva vadeča iz iste družine 25% popust na nižjo vadnino; trije vadeči 25% na nižji dve vadnini, itd.

1x obisk

(torek ALI četrtek)

10€ / obisk

  • Plačilo s kartico na recepciji pred obiskom na uri

 

Lokacija vadbe

Nova lokacija - Več prostora
Grajski park Vitez, Tržaška c. 91a, Logatec

Tik poleg nove lokacije vam je na voljo veliko prostorno parkirišče kjer ne boste imeli težav s parkiranjem. Prav tako pa boste lahko na otroka počakali oz. se odžejali in/ali nasitili v kavarni&restavraciji&baru Grajski park Vitez.

Konstrukcija.jpg
 

Dodatne informacije

Prijava na vadbo?

Prijava na vadbo poteka izključno preko prijave na spletni strani

Prosta mesta?

Vpis poteka do zapolnitve prostih mest in je možen tudi med letom v kolikor so prosta mesta še na voljo

Obiski na vadbah?

Po potrditvi vpisa imate mesto v skupini rezervirano in s tem zagotovljeno redno vodeno športno vadbo, kar je osnova za obračun vadnine. Število obiskov NE igra vloge. Želimo si, da ste na vadbi redno prisotni.

Odjava, izpis?

V kolikor se želite TRAJNO izpisati iz vadbe ("izgubiti" mesto v skupini), je obvezna odjava na naš elektronski naslov: info@dlannadlan.com. Od prejetja uradne odjave naprej, se preneha obračunavati vadnino. Prosimo bodite pozorni in ažurni --> Odjava za nazaj NI možna.

Bolezen?

V kolikor otrok na Gibalnih uricah manjka zaradi bolezni in starši V NAPREJ sporočijo odsotnost od Gibalnih uric (el. pošta) - primer: "moj sin Luka je danes zbolel, zdravnica predvideva, da bo zdrav čez teden dni, takrat se bo ponovno pridružil Gibalnim uricam", se temu primerno izostanek zabeleži in manjko ur prinese noter ob koncu gibalnega leta z dodatnimi gubalnimi urami. V primeru uveljavljanja izostanka za "nazaj", - primer: "moj sin Luka je bil pred tremi mesci 14 dni bolan.", višina vadnine ostane nespremenjena. V primeru odsotnosti od ure nam zdravniško opravičilo pošljete na naš el. naslov.

Potrebna oprema na vadbi?

-Trenirka zgornji in spodnji del ter kratka majica.
-Copati oz. superge z gumjastim oz. nedrsečim podplatom.
-Rezervne spodnje hlače in spodnji del trenirke v plastični vrečki in nahrbtniku.

Tukaj smo, da pomagamo in odgovorimo na vsa vaša vprašanja. Pišite nam, če potrebujete pomoč.

 

Strokovna ekipa

Uni. dipl. prof. športne vzgoje

Anže Zagorc

Miha Urbas

 

Programski deli vadbe

Redna vodena športna vadba Gibalne urice vsebuje spodaj naštete programske dele vadbe. Program je prilagojen posameznemu starostnemu obdobju in se nadgrajuje. V sklopu podrobnih priprav na vadbo sta vsebina in cilj natančno določena.

NARAVNE OBLIKE GIBANJA

Naravne oblike gibanja: različne oblike hoje, teki, elementarni meti, skoki, poskoki, plezanja, lazenja, valjanja, visenja, nošenja, kotaljenja, potiskanja, vlečenja, posnemanje. Zadovoljevanje potrebe po gibanju, razvoj koordinacije z izvajanjem naravnih oblik gibanja, razvoj gibalnih sposobnosti, ogrevanje in umirjanje, spodbujanje ustvarjalnosti, vzgajanje in socializacija, razvedrilo in družabnost. Razvijanje ravnotežja na mestu in v gibanju (stoja na eni nogi, hoja po črti, vrvi, hoja po klopi različnih višin in širin, vzpostavljanje ravnotežja na različnih orodjih – ravnotežna deska, krožnik, plezanje po plezalih, guganje, zibanje, vrtenje).

ATLETSKA ABECEDA

Hoja in tek v telovadnici in v naravi, hoja in tek po strmini navzgor in navzdol. Igre hitrega odzivanja. Štafetne igre s teki, skoki in meti. Premagovanje ovir. Preskakovanje razdalje s kratkim zaletom. Skok v daljino z mesta s sonožnim odrivom. Met lahke žogice v cilj in daljino.

GIMNASTIČNA ABECEDA

Gimnastične vaje s posnemanjem živali, rastlin in predmetov, z različni mi rekvizitu, v parih, individualno, ob glasbeni spremljavi, ob štetju, ob zgodbah. Premagovanje orodij kot ovir. Poligoni z večnamenskimi blazinami. Osnove akrobatike: valjanja, zibanja, poskoki v opori z rokami, stoja na lopaticah, preval naprej s pomočjo. Preskoki: preko črte, kolebnice in nižjih ovir. Vaje v vesi: plezanje po zviralih, letveniku. Nizka gred ali klop: hoja v vseh smereh, seskok.

PLESNE IGRE

Gibalni motivi na osnovi neposrednega opazovanja okolja. Gibanja na mestu in v prostoru (nihanja, valovanja, kroženja, padanja). Gibanja posameznih delov telesa in celega telesa. Vaje z drobnim orodjem. Ponazarjanje predmetov, živali, rastlin, pravljičnih junakov s pantomimo (ob glasbeni ali ritmični spremljavi). Izštevanke in družabno plesne igre.

IGRE Z ŽOGO

Poigravanje z baloni in različnimi žogami z roko, nogo, glavo, palico ali loparjem (na mestu ali v gibanju). Nošenje in kotaljenje različnih žog na različne načine. Vodenje žoge z roko in nogo naravnost. Zadevanje različnih ciljev s kotaljenjem in metanjem žoge. Podajanje in lovljenje lahke žoge z obema rokama na mestu in enkratnim odbojem od tal. Preproste štafetne igre z žogo. Izbrane elementarne in skupinske igre z različnimi žogami ter druge igre (brez in s pripomočki, lovljenja, skrivanja, skupinski teki, štafetne igre, igre ravnotežja, natančnosti, hitre odzivnosti).

DRUGO

Glede na razmere in danosti: organizacija vadbe na prostem v naravi.
V ospredju je razvoj motoričnih sposobnosti otroka: moč, ravnotežje, preciznost, hitrost, gibljivost in koordinacija.

 
 

Zakaj je dobro, da se otrok pridruži redni vodeni vadbi?

Gibanje je osnovna človekova potreba. Redno in zadostno gibanje posamezniku prinaša vrsto pozitivnih koristi skozi vsa starostna obdobja.

Redno in zadostno gibanje je še posebej pomembno pri otrocih, saj vpliva na njihov celostni razvoj. Pri otroku, ki se bo redno in dovolj gibal, bo to pozitivno vplivalo na razvoj in zdravje kosti in sklepov, mišic, gibalnih sposobnosti (hoja, tek, skakanje, poskakovanje, preskakovanje, plezanje, metanje) ter na razvoj finogibalnih sposobnosti, ki jih otrok potrebuje za pisanje in risanje. Če bo otrok obvladal svoje telo, če bo s podobo svojega telesa zadovoljen, bo to pozitivno vplivalo na njegovo samostojnost, samozavest in tudi na njegovo samopodobo. Otrok, ki bo gibalno aktiven, se bo prek tega tudi naučil, da so za doseganje uspeha potrebni odločnost, disciplina in odrekanje.  


Gibalna dejavnost pozitivno vpliva tudi na razvoj kognitivnih sposobnosti. Kot so pokazale raziskave, si otroci, ki so gibalno zelo aktivni, prej in lažje zapomnijo novo snov in imajo boljšo sposobnost koncentracije. Redna gibalna dejavnost pa vpliva tudi na splošno dobro počutje otrok, na njihovo zdravje, krepi imunski sistem, preprečuje zgodnji začetek večine kroničnih nenalezljivih bolezni in izboljšuje spanec. V kombinaciji z ustrezno prehrano pa redna gibalna dejavnost varuje tudi pred prekomerno telesno težo in debelostjo. Otroci, ki se redno in dovolj gibajo, bodo aktiven življenjski slog najverjetneje prenesli tudi v odraslo dobo.


Dovolj dejstev, da se otrok pridruži organizirani vadbi že v otroštvu. Organizirana in vodena vadba bo otroka na varen in kontinuiran način pripeljala od osnovnih oblik gibanja do zapletenejših gibalnih vzorcev.