Nogomet Kontakt E-prijava
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Uporablja se z namenom statistike obiska in izboljšanja delovanja.

Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Več o piškotkih.
Partnerji / podporniki

las_logo_300

hidravlika-prit-logo

Blog - Aktiven dan
Ples je del tvoje kulture!

Ples izboljšuje spomin, vpliva na pozitivno vedenje otrok, povzroča srečo - ali res?

Ples je del kulturne izobrazbe vsakega posameznika in je ena najstarejših človeških izraznih oblik, ki ima korenine v prazgodovinskem obdobju. Je kultura posameznega naroda, umetnost in šport. Poznamo kar nekaj izjemnih plesnih oblik, ki družijo ljudi povsod po svetu: tango, balet, valček, break dance, trebušni ples, flamenko, step …

Preberi več
Pomlad-Poletje 2018
E-prijava
e-prijava-gumb

O Gibalnih uricah

Dlan na Dlan, na področju športne vadbe otrok, organizira redno vodeno športno vadbo GIBALNE URICE za otroke stare od 1 do 6 let. Gibalne urice so strokovne vodene in nadzorovane, vodji programa sta uni. dipl. prof. športne vzgoje Anže Zagorc in uni. dipl. prof. razrednega pouka Saša Kern.

URNIK VADBE in SKUPIN (povezava). 

Na vsaki vadbeni uri sta prisotna dva vaditelja (občasno trije), saj je varnost pri vadbi na prvem mestu. Dlan na Dlan koncept dela vam je že poznan in le tega se bomo držali tudi v prihodnje. 

Vsak otrok v programu vadbe je deležen:

 • gibalno šolanje po programu,
 • strokovno vodenje vadbe,
 • Dlančkov paket,
 • diploma.

Vadnina za program Gibalne urice:

 • 1 mesec - 2 krat na teden 35,00 EUR (povprečno 8 vadbenih enot na mesec) (preračunano po enotah: 1 vadbena enota = 4,375 evra),
 • 1 mesec - 1 krat na teden 20,00 EUR (4 vadbene enote),
 • "Športna družina MIKS" - drugi vadeči iz iste družine (mladi, starši, stari starši), ki je vpisan v katerikoli program športne šole Dlan na Dlan poravnava samo 75 % vadnine, tretji vadeči iz iste družine pa samo 50 % vadnine (velja ob polni vključenosti v programe),
 • "Športna družina SOLO" - drugi vadeči iz iste družine, ki je vpisan v program Gibalne urice, poravnava samo 50 % vadnine, tretji vadeči iz iste družine v programu Gibalnih uric pa samo 25 % vadnine (velja ob polni vključenosti v program),
 • plačilo po položnici, ki jo mesečno prejemate na domači naslov,
 • starši se lahko odločite za plačilo letne vadnine v enem kosu kjer vam pripada 20% popust na skupni znesek. Plačilo mora biti opravljeno do 15. oktobra.
 • vadba poteka od oktobra do maja.

*Vpis med letom je možen po predhodnem povpraševanju in glede na razpolago prostih mest v skupinah. 

**V kolikor otrok na Gibalnih uricah manjka zaradi bolezni in starši vnaprej sporočijo njegovo odsotnost od Gibalnih uric (el. pošta) - primer: "moj sin Luka je danes zbolel, zdravnica predvideva, da bo zdrav čez 14 dni, takrat se bo ponovno pridružil Gibalnim uricam. Zdravniško potrdilo vam pokažem na uri", se temu primerno sorazmerno zmanjša tudi višina vadnine. V primeru uveljavljanja izostanka za "nazaj", - primer: "moj sin Luka je bil pred tremi mesci 14 dni bolan.", višina vadnine ostane nespremenjena. 

*** V kolikor želite otroka izpisati iz Gibalnih uric je obvezna odjava na naš elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Od prejetja uradne odjave naprej, se preneha obračunavati vadnino.

Potrebna oprema na vadbi:
- trenirka zgornji in spodnji del ter kratka majica,
- copati oz. superge z gumjastim oz. nedrsečim podplatom,
- rezervne spodnje hlače in spodnji del trenirke v plastični vrečki in nahrbtniku. 


Zakaj je dobro, da se otrok pridruži redni vodeni vadbi? 

Gibanje je osnovna človekova potreba. Redno in zadostno gibanje posamezniku prinaša vrsto pozitivnih koristi skozi vsa starostna obdobja.

Redno in zadostno gibanje je še posebej pomembno pri otrocih, saj vpliva na njihov celostni razvoj. Pri otroku, ki se bo redno in dovolj gibal, bo to pozitivno vplivalo na razvoj in zdravje kosti in sklepov, mišic, gibalnih sposobnosti (hoja, tek, skakanje, poskakovanje, preskakovanje, plezanje, metanje) ter na razvoj finogibalnih sposobnosti, ki jih otrok potrebuje za pisanje in risanje. Če bo otrok obvladal svoje telo, če bo s podobo svojega telesa zadovoljen, bo to pozitivno vplivalo na njegovo samostojnost, samozavest in tudi na njegovo samopodobo. Otrok, ki bo gibalno aktiven, se bo prek tega tudi naučil, da so za doseganje uspeha potrebni odločnost, disciplina in odrekanje.  

Gibalna dejavnost pozitivno vpliva tudi na razvoj kognitivnih sposobnosti. Kot so pokazale raziskave, si otroci, ki so gibalno zelo aktivni, prej in lažje zapomnijo novo snov in imajo boljšo sposobnost koncentracije. Redna gibalna dejavnost pa vpliva tudi na splošno dobro počutje otrok, na njihovo zdravje, krepi imunski sistem, preprečuje zgodnji začetek večine kroničnih nenalezljivih bolezni in izboljšuje spanec. V kombinaciji z ustrezno prehrano pa redna gibalna dejavnost varuje tudi pred prekomerno telesno težo in debelostjo. Otroci, ki se redno in dovolj gibajo, bodo aktiven življenjski slog najverjetneje prenesli tudi v odraslo dobo.  

Dovolj dejstev, da se otrok pridruži organizirani vadbi že v otroštvu. Organizirana in vodena vadba bo otroka na varen in kontinuiran način pripeljala od osnovnih oblik gibanja do zapletenejših gibalnih vzorcev.

e-prijava-gumb

 

 
Napovednik in novosti

POLETNA ŠOLA 2018Aktivno preživljanje poletja / Počitniško varstvo - 9 tematskih tednov od 2. julija do 31. avgusta 2018 - Prijave so ODPRTE.

ROJSTNODNEVNE ZABAVE ZA OTROKE - izbirate lahko med 16 različnimi zabavami.


Dlan na Dlan Sklad ŠPORTNA DRUŽINA - Športni popust za več vadečih iz iste družine (mladi, starši, stari starši).

Dlan na Dlan Obveščevalec
obvescevalec
Anketa
Glavni vzrok prekomerne teže (debelosti) pri ljudeh je?
 
Zdrav duh v zdravem telesu
vadba-odrasli