Nogomet Kontakt E-prijava
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Uporablja se z namenom statistike obiska in izboljšanja delovanja.

Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Več o piškotkih.
Partnerji / podporniki


las_logo_300


Blog - Aktiven dan
Moje telo pozimi

Narava pozimi počiva. Drevesa odvržejo svoje liste, rože cvetove, jezera se spremijo v prave ledene drsalnice, živali se preselijo v toplejše kraje ali pa si naberejo zimske zaloge in mirujejo … Zakaj ne bi tega storila tudi jaz?

Preberi več
Športna šola 18/19
E-prijava
e-prijava-gumb

O Gibalnih uricah

Dlan na Dlan na področju športne vadbe otrok organizira redno vodeno športno vadbo GIBALNE URICE za otroke stare od 2 do 6 let. Gibalne urice so strokovno vodene in nadzorovane, vodji programa sta uni. dipl. prof. športne vzgoje Anže Zagorc in uni. dipl. prof. športne vzgoje Matjaž Švajncer.

Na vsaki vadbeni uri sta prisotna dva vaditelja, saj je varnost pri vadbi na prvem mestu. Dlan na Dlan koncept dela vam je že poznan, z vami smo že več kot 10 let in le tega bomo gradili tudi v prihodnje.


Vsak otrok v programu vadbe je deležen:

  • gibalno šolanje po programu,
  • strokovno vodenje vadbe,
  • medalja.

 

Vadba je na urniku:

  • v skupini Športnik 4 vsak TOREK od oktobra do konca junija.
  • v skupini Športnik 6 vsak TOREK in ČETRTEK od oktobra do konca junija.

 

Vadnina za program Gibalne urice:

  • skupaj za 3 mesece (1 krat na teden) = 60 €
  • skupaj za 3 mesece (2 krat na teden) = 120 €
  • položnico za program vam pošljemo na vaš el. naslov 2x v sezoni (oktobra - 1 obrok in januarja - razdeljena na 2 obroka).

Sklad Športna družina. Popusti pri vadbi pod okriljem Dlan na Dlan. Pri Dlan na Dlan velja formula gibanje = zdravje. Vsak vadeči iz iste družine ima pri vadnini dodaten popust. Več informacij o popustih najdete tukaj (kliknite tukaj).

 

Prijava na vadbo poteka preko e-prijave na spletni strani. Po oddani e-prijavi morate na vaš navedeni el. naslov dobiti avtomatičen odgovor o pošiljanju, če ga ne dobite, pomeni, da prijave nismo prejeli.

--> Vpis poteka do zapolnitve prostih mest in je možen tudi med letom v kolikor so prosta mesta še na voljo.

--> Po potrditvi vpisa imate mesto v skupini rezervirano in s tem zagotovljeno redno vodeno športno vadbo, kar je osnova za obračun vadnine. Število obiskov NE igra vloge. Želimo si, da ste na vadbi redno prisotni.

--> V kolikor se želite TRAJNO izpisati iz vadbe ("izgubiti" mesto v skupini), je obvezna odjava na naš elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Od prejetja uradne odjave naprej, se preneha obračunavati vadnino. Prosimo podite pozorni in ažurni --> Odjava za nazaj NI možna.

--> V kolikor otrok na Gibalnih uricah manjka zaradi bolezni in starši v naprej sporočijo odsotnost od Gibalnih uric (el. pošta) - primer: "moj sin Luka je danes zbolel, zdravnica predvideva, da bo zdrav čez 4 dni, takrat se bo ponovno pridružil Gibalnim uricam", se temu primerno sorazmerno zmanjša tudi višina vadnine. V primeru uveljavljanja izostanka za "nazaj", - primer: "moj sin Luka je bil pred tremi mesci 14 dni bolan.", višina vadnine ostane nespremenjena. V primeru odsotnosti od ure nam zdravniško opravičilo pošljete na naš el. naslov.

 

Potrebna oprema na vadbi:
- trenirka zgornji in spodnji del ter kratka majica,
- copati oz. superge z gumjastim oz. nedrsečim podplatom,
- rezervne spodnje hlače in spodnji del trenirke v plastični vrečki in nahrbtniku.

URNIK VADBE in SKUPIN (povezava).


 

Zakaj je dobro, da se otrok pridruži redni vodeni vadbi? 

Gibanje je osnovna človekova potreba. Redno in zadostno gibanje posamezniku prinaša vrsto pozitivnih koristi skozi vsa starostna obdobja.

Redno in zadostno gibanje je še posebej pomembno pri otrocih, saj vpliva na njihov celostni razvoj. Pri otroku, ki se bo redno in dovolj gibal, bo to pozitivno vplivalo na razvoj in zdravje kosti in sklepov, mišic, gibalnih sposobnosti (hoja, tek, skakanje, poskakovanje, preskakovanje, plezanje, metanje) ter na razvoj finogibalnih sposobnosti, ki jih otrok potrebuje za pisanje in risanje. Če bo otrok obvladal svoje telo, če bo s podobo svojega telesa zadovoljen, bo to pozitivno vplivalo na njegovo samostojnost, samozavest in tudi na njegovo samopodobo. Otrok, ki bo gibalno aktiven, se bo prek tega tudi naučil, da so za doseganje uspeha potrebni odločnost, disciplina in odrekanje.  

Gibalna dejavnost pozitivno vpliva tudi na razvoj kognitivnih sposobnosti. Kot so pokazale raziskave, si otroci, ki so gibalno zelo aktivni, prej in lažje zapomnijo novo snov in imajo boljšo sposobnost koncentracije. Redna gibalna dejavnost pa vpliva tudi na splošno dobro počutje otrok, na njihovo zdravje, krepi imunski sistem, preprečuje zgodnji začetek večine kroničnih nenalezljivih bolezni in izboljšuje spanec. V kombinaciji z ustrezno prehrano pa redna gibalna dejavnost varuje tudi pred prekomerno telesno težo in debelostjo. Otroci, ki se redno in dovolj gibajo, bodo aktiven življenjski slog najverjetneje prenesli tudi v odraslo dobo.  

Dovolj dejstev, da se otrok pridruži organizirani vadbi že v otroštvu. Organizirana in vodena vadba bo otroka na varen in kontinuiran način pripeljala od osnovnih oblik gibanja do zapletenejših gibalnih vzorcev.

e-prijava-gumb

 

 
Napovednik in novosti

FIT, TOP FIT, AKTIVNI trening - za sprostitev, boljše počutje in lepo telo.

ROJSTNI DNEVI za OTROKE - praznovanje rojstnega dne, vodena animacija. Otroci bodo veseli in aktivni, vi pa boste imeli čas samo zase.


Dlan na Dlan sklad ŠPORTNA DRUŽINA - Športni popust za več vadečih iz iste družine (mladi, starši, stari starši).

Darilni boni kot darilo
Anketa
Glavni vzrok prekomerne teže (debelosti) pri ljudeh je?
 
Otroška igralnica