Nogomet Kontakt E-prijava
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Uporablja se z namenom statistike obiska in izboljšanja delovanja.

Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Več o piškotkih.
Partnerji / podporniki


las_logo_300


Blog - Aktiven dan
Moje telo pozimi

Narava pozimi počiva. Drevesa odvržejo svoje liste, rože cvetove, jezera se spremijo v prave ledene drsalnice, živali se preselijo v toplejše kraje ali pa si naberejo zimske zaloge in mirujejo … Zakaj ne bi tega storila tudi jaz?

Preberi več
Športna šola 18/19
E-prijava
e-prijava-gumb

Programski deli vadbe - GU

Redna vodena športna vadba Gibalne urice vsebuje spodaj naštete programske dele vadbe. Program je prilagojen posameznemu starostnemu obdobju in se po starosti in skupinah nadgrajuje (Športnik 4 - Športnik 6). V sklopu podrobnih priprav na vadbo sta vsebina in cilj natančno določena.

NARAVNE OBLIKE GIBANJA

Naravne oblike gibanja: različne oblike hoje, teki, elementarni meti, skoki, poskoki, plezanja, lazenja, valjanja, visenja, nošenja, kotaljenja, potiskanja, vlečenja, posnemanje. Zadovoljevanje potrebe po gibanju, razvoj koordinacije z izvajanjem naravnih oblik gibanja, razvoj gibalnih sposobnosti, ogrevanje in umirjanje, spodbujanje ustvarjalnosti, vzgajanje in socializacija, razvedrilo in družabnost. Razvijanje ravnotežja na mestu in v gibanju (stoja na eni nogi, hoja po črti, vrvi, hoja po klopi različnih višin in širin, vzpostavljanje ravnotežja na različnih orodjih – ravnotežna deska, krožnik, plezanje po plezalih, guganje, zibanje, vrtenje).

ATLETSKA ABECEDA

Hoja in tek v telovadnici in v naravi, hoja in tek po strmini navzgor in navzdol. Igre hitrega odzivanja. Štafetne igre s teki, skoki in meti. Premagovanje ovir. Preskakovanje razdalje s kratkim zaletom. Skok v daljino z mesta s sonožnim odrivom. Met lahke žogice v cilj in daljino.

GIMNASTIČNA ABECEDA

Gimnastične vaje s posnemanjem živali, rastlin in predmetov, z različni mi rekvizitu, v parih, individualno, ob glasbeni spremljavi, ob štetju, ob zgodbah. Premagovanje orodij kot ovir. Poligoni z večnamenskimi blazinami. Osnove akrobatike: valjanja, zibanja, poskoki v opori z rokami, stoja na lopaticah, preval naprej s pomočjo. Preskoki: preko črte, kolebnice in nižjih ovir. Vaje v vesi: plezanje po zviralih, letveniku. Nizka gred ali klop: hoja v vseh smereh, seskok.

PLESNE IGRE

Gibalni motivi na osnovi neposrednega opazovanja okolja. Gibanja na mestu in v prostoru (nihanja, valovanja, kroženja, padanja). Gibanja posameznih delov telesa in celega telesa. Vaje z drobnim orodjem. Ponazarjanje predmetov, živali, rastlin, pravljičnih junakov s pantomimo (ob glasbeni ali ritmični spremljavi). Izštevanke in družabno plesne igre.

IGRE Z ŽOGO

Poigravanje z baloni in različnimi žogami z roko, nogo, glavo, palico ali loparjem (na mestu ali v gibanju). Nošenje in kotaljenje različnih žog na različne načine. Vodenje žoge z roko in nogo naravnost. Zadevanje različnih ciljev s kotaljenjem in metanjem žoge. Podajanje in lovljenje lahke žoge z obema rokama na mestu in enkratnim odbojem od tal. Preproste štafetne igre z žogo. Izbrane elementarne in skupinske igre z različnimi žogami ter druge igre (brez in s pripomočki, lovljenja, skrivanja, skupinski teki, štafetne igre, igre ravnotežja, natančnosti, hitre odzivnosti).

DRUGO

Glede na razmere in danosti: igre na snegu, sprehodi v naravo, itd.

V ospredju je razvoj motoričnih sposobnosti otroka: moč, ravnotežje, preciznost, hitrost, gibljivost in koordinacija.

 
Napovednik in novosti

Dlan na Dlan sklad ŠPORTNA DRUŽINA - Športni popust za več vadečih iz iste družine (mladi, starši, stari starši).

Darilni boni kot darilo
Anketa
Glavni vzrok prekomerne teže (debelosti) pri ljudeh je?
 
Otroška igralnica