Nogomet Kontakt E-prijava
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Uporablja se z namenom statistike obiska in izboljšanja delovanja.

Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Več o piškotkih.
Partnerji / podporniki


las_logo_300


Blog - Aktiven dan
V višjo prestavo - na pomladni čas!

Obdobje pomladi prebudi v ljudeh nova pričakovanja, zaljubljenost in veselje. Pravimo, da se takrat »ptički ženijo in rožice cvetijo«, travnik zeleni in prav vse je lepo. Po drugi strani pa je to čas, ko nastopi utrujenost, zehanje in celo pretirano zadrževanje v hiši, skoraj do tiste stopnje, ko postanemo brezvoljni in malce depresivni. Vsekakor je nujno, da izčrpanosti in delovnem stanju z manjšo koncentracijo ne pustimo svobodne poti, vendar ukrepamo!

Preberi več
Športna šola 18/19
E-prijava
e-prijava-gumb

Programski deli vadbe - GU

Redna vodena športna vadba Gibalne urice vsebuje spodaj naštete programske dele vadbe. Program je prilagojen posameznemu starostnemu obdobju in se po starosti in skupinah nadgrajuje (Športnik 4 - Športnik 6). V sklopu podrobnih priprav na vadbo sta vsebina in cilj natančno določena.

NARAVNE OBLIKE GIBANJA

Naravne oblike gibanja: različne oblike hoje, teki, elementarni meti, skoki, poskoki, plezanja, lazenja, valjanja, visenja, nošenja, kotaljenja, potiskanja, vlečenja, posnemanje. Zadovoljevanje potrebe po gibanju, razvoj koordinacije z izvajanjem naravnih oblik gibanja, razvoj gibalnih sposobnosti, ogrevanje in umirjanje, spodbujanje ustvarjalnosti, vzgajanje in socializacija, razvedrilo in družabnost. Razvijanje ravnotežja na mestu in v gibanju (stoja na eni nogi, hoja po črti, vrvi, hoja po klopi različnih višin in širin, vzpostavljanje ravnotežja na različnih orodjih – ravnotežna deska, krožnik, plezanje po plezalih, guganje, zibanje, vrtenje).

ATLETSKA ABECEDA

Hoja in tek v telovadnici in v naravi, hoja in tek po strmini navzgor in navzdol. Igre hitrega odzivanja. Štafetne igre s teki, skoki in meti. Premagovanje ovir. Preskakovanje razdalje s kratkim zaletom. Skok v daljino z mesta s sonožnim odrivom. Met lahke žogice v cilj in daljino.

GIMNASTIČNA ABECEDA

Gimnastične vaje s posnemanjem živali, rastlin in predmetov, z različni mi rekvizitu, v parih, individualno, ob glasbeni spremljavi, ob štetju, ob zgodbah. Premagovanje orodij kot ovir. Poligoni z večnamenskimi blazinami. Osnove akrobatike: valjanja, zibanja, poskoki v opori z rokami, stoja na lopaticah, preval naprej s pomočjo. Preskoki: preko črte, kolebnice in nižjih ovir. Vaje v vesi: plezanje po zviralih, letveniku. Nizka gred ali klop: hoja v vseh smereh, seskok.

PLESNE IGRE

Gibalni motivi na osnovi neposrednega opazovanja okolja. Gibanja na mestu in v prostoru (nihanja, valovanja, kroženja, padanja). Gibanja posameznih delov telesa in celega telesa. Vaje z drobnim orodjem. Ponazarjanje predmetov, živali, rastlin, pravljičnih junakov s pantomimo (ob glasbeni ali ritmični spremljavi). Izštevanke in družabno plesne igre.

IGRE Z ŽOGO

Poigravanje z baloni in različnimi žogami z roko, nogo, glavo, palico ali loparjem (na mestu ali v gibanju). Nošenje in kotaljenje različnih žog na različne načine. Vodenje žoge z roko in nogo naravnost. Zadevanje različnih ciljev s kotaljenjem in metanjem žoge. Podajanje in lovljenje lahke žoge z obema rokama na mestu in enkratnim odbojem od tal. Preproste štafetne igre z žogo. Izbrane elementarne in skupinske igre z različnimi žogami ter druge igre (brez in s pripomočki, lovljenja, skrivanja, skupinski teki, štafetne igre, igre ravnotežja, natančnosti, hitre odzivnosti).

DRUGO

Glede na razmere in danosti: igre na snegu, sprehodi v naravo, itd.

V ospredju je razvoj motoričnih sposobnosti otroka: moč, ravnotežje, preciznost, hitrost, gibljivost in koordinacija.

 
Napovednik in novosti

FIT, TOP FIT, AKTIVNI trening - za sprostitev, boljše počutje in lepo telo.

ROJSTNI DNEVI za OTROKE - praznovanje rojstnega dne, vodena animacija. Otroci bodo veseli in aktivni, vi pa boste imeli čas samo zase.


Dlan na Dlan sklad ŠPORTNA DRUŽINA - Športni popust za več vadečih iz iste družine (mladi, starši, stari starši).

Darilni boni kot darilo
Anketa
Glavni vzrok prekomerne teže (debelosti) pri ljudeh je?
 
Otroška igralnica